E-mail marketing je izuzetno jednostavan i jeftin način oglašavanja koji značajno pridonosi rastu prometa i ostvaruje odličan povrat ulaganja (ROI). Kada krećemo sa implementacijom e-mail marketinga, možemo govoriti o 2 osnovna cilja.

IZGRADNJA LISTE KONTAKATA (LEAD GENERATION) ZA E-MAIL MARKETING

Kako bi se mogli baviti email marketingom i iskoristiti sve njegove mogućnosti, potrebno je izgraditi listu primatelja. Za izradu liste primatelja najčešće se koristimo drugim oblicima marketinga a to su content marketing i marketing društvenih mreža. Stvarajuči kvalitetan i relevantan sadržaj dovodimo posjetitelje na stranicu i tada ih implementacijom obrazaca za prijavu na newsletter potičemo da nam ostave svoj kontakt.

Često se koristi i sustav nagrađivanje prijave kroz ebook-ove, kupone za popust ili dodatni sadržaj kojem ne mogu pristupiti bez prijave. Obrasce za prijavu na newsletter postavljamo na Vašu facebook stranicu i blog, te uvodimo pop-up ili bar blokove na web stranicu koji se aktiviraju nakon određenog vremena, scrolanja, ili kod namjere izlaska sa stranice.

Izgradnja liste kontakata je dugotrajan i kontinuiran proces, tako da se početak komunikacije sa kupcima odvija paralelno sa izgradnjom liste kvalitetno odrađenom automatizacijom slanja newslettera.

E-mail marketing
E-mail marketing
Komunikacija sa primateljima
Kada jednom krenemo sa slanjem email newslettera, ovo su neke od mogućih email obavijesti za bazu primatelja.
  • Pismo dobrodošlice
  • Nove objave u Vašem blogu
  • Novi proizvodi u Vašoj trgovini
  • Promotivne ponude, akcije i popusti
  • Posebna blagdasnka, prigodan ili rođendanska čestitka / ponuda
  • Sačuvana napuštena košarica
  • Upsell i Crossell
  • I još mnogo toga
Naši alati za email marketing
Koristimo 2 sustava za izgradju liste kontakata i slanje newslettera. Odluku koji koristiti donosimo u dogovoru sa klijentom ovisno o njegovim željama i potrebama.

Mailerlite

Mailerlite je sustav za e-mail marketing koji je razvila i održava europska tvrtka. Glavne prednosti su besplatno korištenje do 1000 kontakata, mali troškovi (u odnosu na mailchimp) kod većih lista, jednostavan je za korištnje ukoliko sami želite voditi svoju email komunikaciju sa klijentima, i jednostavno se implementira u stranicu.

Po našem iskustvu Mailerlite je odličan izbor za tvrtke koje prodaju uslugu i nemaju potrebe za internet trgovinom.  A žele kvalitetnu, jednostavnu, automatiziranu komunikaciju sa svojim klijentima sukladno europskim pravnim regulativama.

Mailerlite logo
Mailchimp logo

Mailchimp

Mailchimp je jedan od najpopularniji i najkorištenijih sustava za e-mail marketing u svijetu. Iako ga zbog nešto većih troškova i kompliciranijeg korištenja ne preporučamo klijentima sa skromnijim potrebama i manjim budžetom. Mailchimp je neizostavan za internet trgovine. Njegova mogućnost potpune integracije, praćenja potrošačkih navika kupaca i segmentiranje po navedenim podatcima odlična je za rast konverzije i bolji učinak oglašavanja internet trgovina.

Velika prednost mu je i mogućnost jedinstvenog cross platform oglašavanja na putem emaila, društvenih mreža i AdWordsa iz jednog mjesta i jedne upravljačke ploče.

Detaljniju usporedbu mailchimpa i mailerlitea možete pročitati na slijedećem linku.

Mailerlite vs. Mailchimp