Što je Social Media Marketing?

Marketing društvenih mreža tj. social media marketing je jedan od najnovijih i najpopularnijih vrsta oglašavanja.  Zbog eksplozivnog rasta popularnosti i korištenja društvenih mreža, danas su upravo one jedan od najmoćnijih alata za oglašavanje.

Oglašavanje se prema potebama klijenta odvija putem Facebooka, Instagrama, YouTubea, Twittera, LinkedIn-a G+ i drugih.

KOJE PREDNOSTI DONOSI MARKETING DRUŠTVENIH MREŽA
  • Izgradnju zajednice i direktne komunikacije tvrtke i njenih klijenata
  • Precizno oglašavanje prema definiranim ciljanim skupinama
  • Detaljna analiza rezultata
  • Mogućnost korištenja informacija o postojećim korisnicima radi traženja novih postojećih klijenata
  • Korištenje informacija iz zajednice za lansiranje PPC reklama

Za Vas možemo preuzeti poptunu brigu o vođenju, administriranju stranice ili kanala i dodavanju sadržaja ili Vam pomosamo kod lansiranja kampanja i praćenja rezultata.

Sa kojim društvenim mrežama radimo?
Instagram

Popularna besplatna aplikacija za obradu i dijeljenje fotografija. Fotografije možete dijeliti pratiteljima na instagramu ili na drugim društvenim mrežama poput Facebooka.

Facebook

Društvena mreža koja potiče korisnike da šalju osobne informacije, fotografije, da odgovaraju na pitanja o omiljenim filmovima, knjigama, glazbi. Također omogućava ljudima da se povežu sa prijateljima i sudjeluju u online aktivnostima kroz grupe. Zbog svega navedenog Facebook je omiljena platforma za marketing društvenih mreža jer omogućava izgradnju zajednice oko aktivnosti poduzeća.

Youtube

Popularna platforma za objavu videozapisa koje korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati. YouTube je idealan za postavljanje i promoviranje autorskog video sadržaja tvrtke ili pojedinca. U to ulaze Vlogovi (video blogovi), prezentacije tvrtke i njenih usluga i proizvoda, ili detaljne informacije o proizvodima kroz unboxing i sl. Također se može koristiti kao PPC oglašavanje kroz grafičke ili video oglase. Video je trenutno najsnažniji format oglašavanja i informiranja korisnika.

Spomenuli smo samo društvene mreže koje najčešće koristimo u radu, iako smo u dogovoru sa Vama i prema Vašim potrebama u mogućnosti preuzeti brigu i ostalim društvenim mrežama koje koristi Vaša tvrtka.