WordPress – što je to zapravo?

Cijena izrade web stranice

WordPress je najpopularniji CMS (Content Management System) sustav na svijetu koji Vam omoućava jednostavno editiranje sadržaja na stranici preko upravljačke ploče.

To je softver otvorenog koda, baziran na PHP-u i SQL-u koji možete upotrijebiti za kreiranje prekrasne web-stranice, bloga ili aplikacije. Prekrasni dizajni, moćne opcije, i sloboda u izgradnji čega god želite. U isto vrijeme besplatan i neprocjenjiv.

WordPress je započeo samo kao blog sustav, ali je evoluirao u to da se može koristiti kao punokrvni content management system (sustav za upravljanje sadržajem) i puno više od toga.

Moguće ga je vizualno nadograđivati pomoću gotovih ili custom “tema”. Predložaka koji određuju izgled Vaše stranice poput izbornika, rasporeda elemenata, širine itd… Također ga se može nadograđivati “pluginima”. Dodatcima koji mu daju dodatne funkcinonalnosit kao što je galerija, kontakt obrazac, paypal plaćanje, itd…

Prvi puta je objavljen prije 15 godina i do danas se kontinuirano razvija i napreduje zbog čega je izuzetno stabilan i pouzdan a osvojio je i 6 reazličitih međunarodnih nagrada i priznanja.

Wordpress

WordPress odlikuju slijedeće karakterisitke:
  • Prilagodljivi dizajni
  • SEO prilagođen
  • Skalabilni dizajn mobilnih web-stranica
  • Visoke performanse
  • Upravljanje u pokretu
  • Visoka sigurnost
  • Moćno upravljanje medijskim zapisima
  • Jednostavno i pristupačno

Koristi ga 30% weba, od hobi blogera do najvećih novinskih online web-stranica. Više od 60 milijuna ljudi ga je odabralo da pogoni mjesto na webu koje zovu svojim “domom” — pridružite se obitelji.

Idealan je za skoro svaki projekt, bilo da se radi o jednostavnoj online vizitki, blogu, portalu, kompleksnoj web stranici ili internet trgovini. Velika mu je prednost što i nakon izrade stranice od strane web dizajnera, korisnik ima mogućnost upravljati i kreirati sadržaj na svojoj web stranici. Takođe se sadržaj glatko prenosi iz dizajna u dizajn tako da stalno izgleda moderno i ažurno bez ponovne izrade stranice svakih nekoliko godina.

WPhactory se bavi izradom web stranica u wordpressu o čemu možete više saznati OVDJE. Više o WordPressu i kako se koristi možete pronaći na službenoj stranici wordpress.org